A blog felépítése

A blog fejlécében található menüsor

Főlap: Itt időrendben találhatóak a bejegyzések

Tartalom: Itt látható a blog tematikus tartalomjegyzéke, amelyből kiderül, hogy milyen sorrendben, milyen témák, s azon belül milyen bejegyzések olvashatóak. Ennek célja a tematikus keresés meggyorsítása.

Letölthető segédanyagok: Egyes témákhoz forráselemzésre alkalmas hosszabb korabeli szövegek, esetleg feladatlapok is fel lesznek töltve. Minden, amit pdf formátumban le lehet majd tölteni, és amelyek lehetővé teszik a témában való elmélyedést és az érettségi feladatokra való felkészülést is segítik. Ezek az anyagok itt rendszerezve lesznek elérhetőek. Elsőként a 11. évfolyamos történelemtankönyvet töltöttem fel pdf formátumban, hiszen e tankönyv mellé, ennek kiegészítéseképpen születnek a blog posztjai.

Let’s play! A blogra alkalmanként interaktív feladatlapok, tesztek, internetes adatbázisok ajánlói is fel fognak kerülni. Ezeket összegyűjtve itt lehet majd elérni. Ugyancsak ide kerülnek majd fel azok a felhívások, amelyekkel a blog olvasóit szeretném „aktivizálni”. Elsőként arra buzdítok minden olvasót, hogy vadásszon hibákra a 11-es tankönyv két világháború közti időszakot tárgyaló leckéiben és ezeket jelezze nekem!

A blogról: Itt találhatóak a bloggal kapcsolatos általános tudnivalókat tartalmazó bejegyzések.

Rólam: Itt megpróbáltam röviden összefoglalni, hogy ki vagyok, mi közöm van a történelemhez és a két világháború közti korszakhoz.

A blog jobboldali sávjában számos hasznos információt, valamint a bejegyzések megtalálását segítő funkciókat találhattok:

  • Keresés az oldalon.
  • Miről is szól ez a blog? Szigorúan két mondatban. 😉
  • A tankönyv: innen érető el az OFI 11-es tankönyve online vagy letölthető pdf fájlként.
  • Kapcsolat: az itt megadott e-mail címre (atankonyvontul@gmail.com) lehet írni a bloggal kapcsolatos tartalmi vagy technikai kérdéseket, észrevételeket, kéréseket.
  • Legutóbbi posztok címei.
  • Archívum: itt időrendben érhető el minden, amit feltöltöttem a blogra.
  • Kategóriák: ezt még én se tudom, hogy micsoda. 😉
  • Facebook: Innen érhető el a blog facebook oldala. Ez különösen akkor hasznos, ha hozzá akarsz szólni valamelyik bejegyzéshez. Erre ugyanis a facebookon nyílik lehetőség.
  • Kövesd a blogot e-mail keresztül: ha itt megadod az e-mail címedet, akkor minden új bejegyzésről értesítést fogsz kapni, így nem maradsz le semmiről.

A bloggal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket tehát atankonyvontul@gmail.com címre küldheted. Vagy írd meg kommentbe a facebookra. De felőlem az égre is rajzolhatod repülővel – valószínűleg arról is fogok értesülni. 😉